lördag 15 november 2008

Novemberkåsan!

Idag var det då dax för novemberkåsan i Vimmerby!

Vi sa på fredagskvällen att vi skulle vänta och åka ut på sträcka 5. Som skulle starta vid 12.44. Men vi vaknade vid halv åtta och tyckte att vi lika gärna kunde gå upp och ge oss iväg till sträcka 1 istället!

Så vi stressade iväg! Vi trodde att vi inte skulle behöva gå så långt men Oj vad fel man kan ha!!! De hade ju stängt av vägen tidigare än vi trott!! Så det var bara att börja knata.... Som tur var tog vi vagnen med oss, vi resonerade som så att. Vi tar den så långt det går. Annars hade vi nog fortfarande inte varit framme... Det var en rejält brant backe och skapligt tungt med Axel i bärselen.... Det var nästan så att frukosten kom upp.... Men vi hann lagom ut i spåret när första åkaren kom.

Mamma och Pappa var oxå ute i skogen men vi gick svängde av vid fel väg och kom inte till dom, vi kom tidigare än dom på spåret! Men vi tog oss längs spåret till dom! Som tur var hade vi Jörgen med oss som kunde hjälpa till att bära vagnen... Det är inte direkt gjort för att gå med barnvagn mitt inne i skogen. Men skam den som ger sig!!

Efter att alla åkt förbi tyckte vi inte vi skulle åka hem. Utan vi gav oss ut på sista sträckan. Så vi parkerade vid Snokebo och gick en bra bit baklänges på Djursdala rundan för att komma upp på berget och helvete vad brant! Ni som gått den vet och jag kan tilllägga att det inte är så lätt med vagn och Tuva i!!! Så då hjälpte Jörgen oss igen!! På vägen tillbaka tog vi spåret nerför! Det var brant!! Nu var det ju så att vi såg dom på första varvet. Dom ska köra 3! Så de beräknas komma i mål vid 02.30! Dom är inte kloka! Men det är kul att titta på speciellt när det är en Vimmerby åkare som än så länge leder och många där efter!! HEJA Vimmerby!!!

Nu ikväll har Lars och Jörgen varit ute på en sträcka. De kom hem en sväng för att ta med sig Tuva ut på en till! Får se hur det går.... Axel sover efter en heldag i skogen. Jag sa till Lars när vi åkte bilen hem att jag kände mig helt slut, men tänk de som kör.... Och ska köra 2 varv till... Inte klokt!! Men häftigt!

2 kommentarer:

Anonym sa...

ja, dom är rätt tuffa som kör! Nästa år får ni komma hit och kolla! kramkram systeryster

Angelica Gunnarsson sa...

Jaaa nu är du allt bra nyfiken tror jag...Hehe...